Українські революції 21 століття: наступна зупинка - камуфльована

Українські революції 21 століття: наступна зупинка - камуфльована


В стінах казарми не чули жодної з революцій, в стінах війни - відлуння, шкалою в безглуздість!  Витрати перевищують дохід,  мама кажуть: "брат на заробітках", а війна, як французька  проститутка -  перед законом
відповідатиме "клієнт". 
Революції?

Україна! 
2004 рік - Помаранчева революція, - Ющенко, ТАК! Це - наш президент!?
2013 рік - Революція Гідності, - Разом і до кінця! Президент втік!?
2014 рік - АШО?АТО! - У Мінську домовимось. - А хто, власне, президент?!


За рахунок чого змінюється контурна карта України? Чи може масштабна, геополітична карта світу залежати від маленької країни, з її маленькими проблемами? Якою шаховою фігурою зіграє Україна в 2016 році? Якщо кожна наступна українська революція здатна змінити географію світу, то під яким гаслом українці можуть бути дієвими сьгодні? 21 століття  - чергове українське революційне століття! 2016 рік для України це - період військового прогресу чи навпаки?



 "Якщо не зараз, то коли? Якщо не ми, то хто?"

Надокучливе "змінити життя на краще" це - перемалювати карту світу. Починати треба з українських тимчасово-втрачених територій, а закінчувати світовою економікою? Будь-яка революція, то - заміна. Революція - є правдивою коли люд добре розуміє чим можна замінити попередні помилкові рішення. Гарячі події, що відбулись за останнє десятиліття на території України, пришвидшують рух 21 століття.

2004 року ТАКman зумів залишити згадки помаранчевого кольору в дитячих головах. 




З тієї революції кольорова гама українців розширились, наліпки блідо-помаранчевого кольору в бабусиній сільській хаті, можна побачити ще сьогодні. Симпатичні наліпки для бойків, наприклад, це як солодка водичка. Користі ніякої, але радує.

Та стихія помаранчевих наліпок вже тоді демонструвала лише веселу картинку, що була  огорнута словами впевненості: "ТАК", хорошими згуртованими асоціаціями, а ТАКman  в Історії України назавжди залишився не більш ніж Надокучливим Помаранчем, який  переміг вустами люду лише для перемоги!

2013 рік на всіх телеканалах світу лунає: "Україна! Революція! Майдан! Янукович втік!"




Наміри українців вже серйозніші: де зростають потреби, там кількість жертв зростає, там вже Сотня Небесною зветься. Революція Гідності - чергова заміна! Замінили і пішли далі! А що як шило на мило?

2015 рік - штаб АТО повідомляє кількість постраждалих від обстрілів бойовиків за добу становить...





Проблема в тому, що люди до кінця не виборюють жодну з ідей, яку несуть під гаслом тієї чи іншої революції! Внутрішні шепталки дуже вміло нашіптують національно свідомим: недоробили, недокричали, недомоглися, недочекались. З часом ці ідеї накладаються одна на одну і стає ще менше можливостей їх реалізувати. В результаті  - НЕДОвійна, яку виправити майже неможливо! А вже тоді усвідомлення, що після кожної потужної революції в  країні слідує потужна розбудова або потужна "камуфльована хвиля"! На що ще піде українська нація заради перемоги!?






Коментарі

Популярні публікації