Вже рік та кава збігає



Вже рік та кава збігає


"Я зустрів вже усіх, кого мусив під сонцем зустріти.
І давно розлучився з тими, з ким я того не хотів"
Петро Скунць


Добре знає коли - крок правою, а коли  -  лівою. Люди, кажуть, що втомились від війни. Їй в такі моменти надзвичайно сумно від такого типу, вміло сконструйованої не правди. Закінчення приходить коли є рішення закінчитись! Герої - не гинули від "рук...", а вирішили закінчитись! В цій війні вони закінчені! Тут вона поховає всіх, кого й розпочинати в своєму житті не хотіла! Під приводом війни! Померти в бою - це жити, а померти під приводом це - гнити! Згнити тим, кому зірки в кишені не поміщаються, жити, тим в кого "борг" перед країною "ЛЯМ, два, три..." Амінь! 

Сьогодні о 6 ранку, за місцем її проживання, від новин з фронту знову википає кава! Звичка річної давності! Змінитись може лиш стукіт в двері! Декорації інші, нажаль, не камуфльовані! Телефоний провід, як і кучері розкрутиться коли по радіо почується "ця тиша не має початку й кінця". Вона, як і війна, та сама, полюбляє в гарячих точках, збігає кожного ранку і холоне коли чує: "плюс".


Вона спалить закордонний паспорт і наступніі 20 років буде збирати новини, копаючи правду, перелопатити всі плітки, чутки, суб"єктивності про Свою країну.  Дівчину триматимуть настрої фронту! Революційно, тому що, налаштована! Вона, переконливо вестиме інформаційну атаку, сміливо витискатиме з усіх щілин правду! Вона, навіть, погодиться на трудову книжку аби викорінити те, що давно врослось в кістки, вилилось, як ртуть в систему освіти, наприклад. І так з усіма системами! Вони або гнилі з самого початку або підтравлені вчинками, тих хто інакше не навчений розбавляти свої сірі будні. Дівчисько ладна відірвати голову тим, хто зараз в черзі за "робочою візою"! Вона вже не триматиме в собі обурення коли в якомусь з потягів почує: "Мамо! Ви мене дістали, мамо!"

Сьогодні Вона зрозуміла своє призначення! Одна з тих, хто вже не триматиме в собі обурення! Дідусь, рідненький казав: "коли тебе на коліна і не маєш можливості вдарити, але дуже хочеться, плюй! В обличчя плюй! В таких випадках наказую плювати"!

Вона запасеться ядом, на випадок, якщо та кава збігатиме ще рік!

Коментарі

Популярні публікації