Хроніки Марсонавта,
або постійні питання, що хвилюють землян







26. 05. 2016  у Львові
Команда Академ Парку Вернадського та Сергій Якимов з науково-інтерактивною лекцією «Mars One»,  або як я зібрався на Марс.
Перша лекція-зустріч марсонавта у Львові  з тими,  хто разом з ним своїми думками та ідеями сягнув за межі планети Земля.
Як жити звичним  земним життям людям з незвичними неземними ідеями? Де шукати роботу в Україні молодим талановитим науковцям?
Про надзвичайну сила духу, впертістість, витримку і любов до космосу Сергія Якимова.
Інвестором для ідейно-наукового дев'яностого покоління не може бути батьківська кишеня, зашита наглухо нитками соціалістичних страхів. Інвестувати марсіанські  ідеї в Україні може «пряма трансляція з Марсу» або покоління марсіан.
Сергій Якимов – усміхнений 28 літній житомирянин, в народі – Марсіанин, кандидат в астронавти голандського космічного проекту «Mars One». В минулому – інструктор з туризму, в теперішньому – турист-програміст, називає себе «ідейним-задрот, який шукає роботу». Дитяча мрія – стати космонавтом, доросла мрія – вирішити ряд земних проблем створенням колонії на Марсі. Єдиний українець,  який увійшовши в астрономічну сотню проекту «Mars One», не зупинився на досягнутому.

Чому марсонавт обрав проект «Mars One», як метод реалізації своєї космічної цілі? З якими труднощами стикнувся конструктор космічних літальних апаратів? Чи готовий Сергій Якимов шукати інші шляхи, якщо не потрапить в 24 щасливчиків «Mars One»? Як марсонавт готує своє тіло і психіку до можливого переселення на Марс? Як велична мрія Сергія впливає на його рідних? І чи думає Марсіанин про сімейне життя в час коли весь його потенціал спрямований на космос?
Марсонавт зізнався, що найскладнішим етапом у його підготовці  – є етап ідентичних запитань і відповідей. Людям цікаво знати, як Сергій Якимов тренуватиме тіло, дух і моральні якості. Тому відповідати на одні і ті ж питання доводиться частенько.
«Mars One», або куди я зібрався.
-Наразі цей проект  – єдина можливість реалізації моєї мрії. Дуже важливим є те, що тут не йдеться про національність, досвід роботи і політичні погляди. Етап в «три питання і три відповідів», передбачав наявність внутрішньої мотивації і почуття гумору. Не пам'ятаю, яку відповідь дав в анкеті, та добре знаю, що то було перше, що спало на думку. Як виявилось,  моє «переше,  що спало на думку», потрапило під критерії того проекту, –  коментує Марсонавт. Він не міг бути інакшим, бо з космічними ідеями з дитинства не розлучається. Усміхнено згадує свій 8 клас та гурток «Космонавтики». – Сам знайшов його, сам записався. З  різних причини не відвідував школу, але прогуляти гурток не  міг, навіть через хворобу.
Сергій Якимов поділився своїм режимом дня. – Прокидаюсь о 5, 6 годині, п'ю водичку, а далі крос і щоденна зарядка. Нічого особливого, - усміхнено коментує хлопець. Режим дня, як в середньо статистичного землянина, лише в голові трохи більше космосу. Єдине питання, яке залишається відкритим і не зрозумілим для незвичайного Сергія це –звичне питання – навіщо на Марс? - Дивно для мене чути таке від людей, які своє життя присвятили вивченню космосу.
Від початку проекту в моєму житті нічого не змінилось, хіба додалась сотня іноземних колег, з якими періодично виходжу на зв'язок, бо для досягнення головної цілі найважливішою буде робота в команді.
-Я зібрався на Марс не тому, що мені набридла Земля чи земляни, не тому що хочу стати героєм в підручниках з Історії України. Я люблю Землю, природу, своїх рідних і друзів. Я зібрався на Марс з іншими, навіть не егоїстичними цілями: колонізація, початок, робота, старт, наука, розвиток, прогрес. За допомогою життя на Марсі  життя на Землі стане простішим. Вирішиться ціла плеяда проблем, які до заселення Марсу здавалися не можливими, - коментує Сергій Якимов. Рідні та близькі підтримують хлопця в його виборі, як можуть так і сприяють його професійному розвитку, наприклад не відмовляють від Марсу. В сімейне життя Сергій наразі не втягнутий, тому і аналізувати його чи себе в ньому не може. – Буду вирішувати проблему по мірі її поступання, - жартома відповідає хлопець.


Коментарі

Популярні публікації