"СовпаденіЕ? Не думаУ!"

"СовпаденіЕ? Не думаУ!"




Уже декілька днів на території Мукачевського і сусідніх районів, Закарпатської області - триває "усвідомлення конфлікту".
"Якби не Правий Сектор, то і Війни б не побачила", - говорить жителька села Нижні Ворота, що розташоване за 60 кілометрів від міста Мукачево. - Мені довподоби хлопці з Правого Сектору в ході війни переконалась в цьому неодноразово. Безкоштовно лягати на полі бою і ходити під "мінометним дощем" - герої. В них сил не вистичає боротися зі зовнішнім ворогом, а тут ще і внутрішній...Звичайно, неприємно, що в селах метушня з того приводу, та куди дітись, колись це мало трапитись. Шкода, що знову страждають люди. Тут і безневинними їх не назвеш, бо ми всі зараз - "винні". Не причетними або байдужими до цієї війни були і людини в нашому селі, допоки не побачили її "відлуння" на власні очі, не відходячи від теплих домівок. Одразу почали стежити за подіями в Україні і обговорювати подальший розвиток ситуації в Мукачево, варто було тільки пролетіти низько над селом військовому вертолету, - каже місцева жителька Ганна. 

"Петра і Павла" - святкували цього року "під напругою", в очікуванні.
Незважаючи на свою метушливість люди в Нижніх Воротах - вірять в Бога. Сумно, що віра може доводити до "алкогольної коми" або "заяв" районної Прокуратури. 12 липня село - "прозріло" і перейнялось проблемою української нації. 
"Люди боялись говорити, бо коли в тебе на плечах енні соті поля не встигаєш слідкувати за подіями. Що більше, не встигаєш - оцінювати", - каже балакуча жителька Нижніх Воріт.
Як розцінювати конфлікт в Мукачево жителі Нижніх Воріт - не знають, тому обирають - "чекати", так звикли. "Хтось прийме рішення і подасть на таці", - каже Ганна. Чекали не конкретно Правого Сектору, а когось, хто "прийде і зробить". Хлопці перестали сподіватись на когось ще з часів Майданцу. 
За останні три липневі дні ситуація на околицях Мукачево стає яснішою. Та чи готові ці люди-Закарпаття перестати заробляти  методом "контрабанди"? Читайте далі...







Коментарі

Популярні публікації