кращий спосiб позбутися страху-замiнити його iншим

Кращий спосiб позбутися страху - замiнити його iншим






"Коли хтось вчинив тобi зло, не мсти! Сядь на березi рiки i дуже швидко ти побачиш, як попри тебе пропливаэ тiло твого ворога".
Лао-Дзи


        Вона стояла на перетинi бажань i дiй, вiдчуваючи запах смертi. Дiвчина навчилася керувати своi'ми словами. Ще в жидiвському мiстi, там, на березi Днiпра, вона прокляла  вiйну, затуливши очi долоням, прошепотiла: "Бiльше нiколи не перетинатиму лiнiю фронту."  
    В неi' э одна особливiсть - страх, що не зможе "вдихати" в Нього iдеi' будучи мертвою. Заради цiэi' краi'ни треба щоб Вiн - жив, бо тiльки так Вона припинить стрiляти.

I'i' страх - спосiб Його утвердження.

    Вона любила i боялася втратити  cвою тодiшню роботу. Любила сильнiше нiж жiнка може любити дитину, категорично  не вiдповiдаючи еталонам: матерi, сестри, дружини. Боялася втратити Його через таку любов. Дiвчисько називаэ себе жiнкою з манерами французькоi' повii'. "Ти на неi' дивишся,  така вона харизматична i не виглядаэ, як пoвiя, але знаэш точно, що ця жiнка з цигаркою - повiя!" На i'i' думку такими сильними можуть бути лише французькi продажнi жiнки. То для неi' - краса, вiдчувати свою важливiсть, будучи схожою до них, тих французьких, справжнiх. Вони не зациклюються на стосунках, а просто люблять кожного свого чоловiка, цим самим рятуючи його. Чоловiки Францii' вiдповiдають за таку жiнку перед законом.

А чи готовий Вiн вiдповiдати за манери французькоi' повii'?

    Вiн вислуховуэ всi i'i' щоденнi подорожi мiстом. Вона розповiдаэ в деталях, як сьогоднi рятувала Всесвiт, як знайомилася з Гiдропiдарами, як сталося так, що знову вписала до себе бездомного. Останю свою генiальну схему Вона назвала "вiдшукати частинку Грузii' для Дiда". Дiвчисько попри ревностi Дiдуся таки наважилось познайомити - iнструктора з тактичноi' пiдготовки та мiстобудiвельника Грузii'. З i'хньоi' телефонноi' розмови грузинською вона зрозумiла, що вчителi i'i' з одного грузинського роду, познайомились на своi'й вiйнi, що обидва люблять фiнiковi дерева своэi' краi'ни та слова гiмну краi'ни, в якiй народилась Вона. Дiдусь любив i'i' iсторiями про Грузiю. Дiвчина хоче так само любити Украi'ну. Вона довго шукала грузинську бактерiю культури в мiстi, що прийняло i'i' пiсля вiдмови вiд фронту! Бо, як можна любити, те про що ти нiчого не знаэш, як можна любити Дiдуся не уявлюючи його улюблених фiнiкових дерев? 
   Жiнцi з манерами французькоi' повii' подобаються персонажi з iсторiями. Коли Вiн хоче сподобатись, мусить стати персонажем i'i' кишень. Та це занабто складно, бо для цього Йому треба пережити i'i' вiдмову вiд зброi'. 


"Цигарка пiдкреслюэ Харизму", - повторюэ Дiвчисько. Кидати фронт, то всерiвноно, що кидати палити! А кинути палити, то вберегти Його. Вона вирiшила кинути палити, щоб не думати про помсту, сидячи на березi рiчки.


Коментарі

Популярні публікації