"Майже полiцейськi": кому присяга, а кому довгий перiод пiдготовки

"Майже полiцейськi": кому присяга, а кому довгий перiод пiдготовки





 23 серпня, о 10:00, на вулицi Винниченка 18, перед облдержадмiнiстрацiэю 600 полiцейських Львова складатимуть присягу. Очiкуэться приi'зд мiнiстра внутрiшнiх справ Украi'ни Арсена Авакова та прем'эрва Арсена Яценюка. Сьогоднi 22 cерпня на другу хвилю львiвських "майже полiцейських" - чекаэ останнiй iспит з психологii', попереду - спiвбесiда. Як хлопцi проходять важкий перiод вiдбору, як вiдгукуються про голову патрульноi' полiцii' Львова Юрiя Зозулю i якi недолiки в роботi встигли помiтити в "киi'вських колег"?




"Для когось нова патрульна полiцiя Львова - стрес", - каже 24 лiтнiй Ярослав Чепiэвський з мiста Киi'в. 
- З моменту моэi' реэстрацii' в нову патрульну службу, минув мiсяць. Щотижня буваю у Львовi. За цей час вже встиг познайомитись з мiстом i людьми. Воно варте було того, щоб звiльнитись з роботи, в такий скрутний для украi'нцiв  час i спровбувати боротись за мiсце в новiй патрульнiй службi, - каже киэвлянин. - Найважчим i найцiкавiшим воодночас був етап ВЛК. 8 годинне медичне обстеження. Купа хороших людей з якими познайомився в лiкарнi, стоячи в черзi. Багато моментiв коли про себе шепотiв: "шкода, вона ж така харизматична, або цей хлопець справжнiй полiцейський, чому ж вiн не пройшов?"  Пiсля кожного етапу вiдбору стаэ все бiльше людей з якими вже жартома вiтаэмось: "здоров недополiцейський", - з усмiшкою коментуэ Ярослав.
"Приэмно бачити коли люди на вулицях Киэва пiдтримують нову патрульну службу. Сподiваюсь Львiв вiдреагуэ ще краще", - каже Ярослав.
 - Нова патрульна служба ще не зовсiм освоi'лась в роботi. Та полiцейським можна зрозумiти. Думаю, кiлька тижнiв роботи i в iнтернетi побутуватиме лише вiдео про вдалу роботу служби. Багато чого залежить вiд людей, коли вони покладають на полiцейських надii', то навiщо "тролити без причини". Головне взяти максимум з навчалььного процесу, "не халявити", тoдi i робота пiде легше й цiкавiше. Не маэм права виконувати i'i' погано. Я особисто беру приклад з хлопцiв, що на фронтi. Соромно буде перед ними чогось потрiбного не знати.

 

"Я щасливчик. Приэмно знати, що здоровий щасливчик, пicля ВЛК. Маю можливiсть поборотись. I не важливо скiльки кiлометрiв треба "вiдкатати" в тиждень", - коментуэ Тарас зi Стрия.

- З повагою ставлюсь до призначеного голови Львiвськоi' патрульноi' полiцii', сподiваюсь випаде можливiсть з ним познайомитись особисто. Тарас юний впевнений в собi хлопчина. Таких полiцейських хочеться бачити на вулицях Львова. Достойно, без хвилювання проходить етапи вiдбору. Каже сподобалось на фiзичнiй пiдготовцi. Конкуренти вартi поваги. Провокацiйнi вiдео - принципово не дивиться, щоб не псувати собi настрiй. Э прихильником "на власнi очi". Завтра обов'язково приi'де пiдтримати "вже полiцейських". Цiкаво глянути на тих, хто вже пройшов те, що в нього попереду. 


Лiворуч на фото скромний хлопчина з Хмельницького, на iм'я Едгар.

"Не бачу недолiкiв, поки сам не почав працювати. Нема причин хвилюватись, з приводу переi'здiв. Навпаки, цiкаво: нове мiсто, новi люди, нова робота i нова полiцiя", - каже скромний "майже полiцейський".
Хлопчина, що не робить лишнiх рухiв та дуже уважно ставиться до дiвчат, нiби вже i'х захищаэ. Полiцейський в нього у кровi. Скромно i щиро пригощаэ журналiстку цукерками в довжелезнiй 8-годиннiй черзi, на ВЛК. Навiть, очiкування не вибиваэ його з колii'. А що буде, коли вiн пройде повну пiдготовку? Будь який, злочинець дивлячись на цього молодого чоловiка, два рази подумаэ перед тим, як нападати.

"Юрiй Зозуля  достойно витримуэ першi провокацii'.  Це мотивуэ ще бiльше", - каже Едгар.

Очi його горять, коли думаэ про майбутню роботу. З повагою ставиться до людей, що не здались за першим колом вiдбору. Каже: "все в наших руках".

Майбутнi полiцейськi скромно попрощались з журналicтом i побiгли на свiй cерйозний iспит з психологii'. I'м треба швидше справитись, бо пiсля ще додому i'хати, а завтра на 10 на Винниченка. Справжнi полiцейськi, вже i "недо" i'х не назвеш.

Коментарі

Популярні публікації