День Непотрiбностi: очима Кiборга.

День Непотрiбностi: очима Кiборга




День Непотрiбностi в день Незалежностi Украi'ни - на околицях полiсського краю. Рокитнe-Волинськe: "Хто далi готовий боротися за незалежнiсть, не ховаючи очi вiд "хворих атошникiв?" Хто маэ честь покласти квiти до монументу героям "Небесноi' сотнi та воi'нам АТО"? Хто хоче вiдправити "назад" воэнiв, яким соромно дивитися у вiчi, тим, хто i без вишиванки - патрiот?

Волинський Кiборг Тео - "нарештi  вдома". Насолоджуэться рiдною землею, свiжим повiтрям i думав - "незалежнiстю". Тодi, в оточеннi побратимiв, вiн розумiв - для чого воюэ; зараз, середовище "у вишиванках" - примусило переусвiдомити. Вiн лишаэться Кiбогом Тео, не розкриваючи криптонiмiв.

"Коли проходив мiж людей, думав - зiйду з розуму, задивляючись в i'хнi обличчя - ловив себе на грiшних бажаннях", - коментуэ Тео.
- Давно перестав нарiкати на владу, бо пасивнiсть - наша провина. Про патрiотизм не треба говорити, ним - жити треба. Чому людям хтось мусить нагадувати про допомогу вiйськовим у цей давно вiйськовий час. Все добре, а вiйна - десь там, далеко? Думаю, байдужим в день Незалежностi, не варто вигукувати: "Героям слава", бо "контужених атошникiв вистачаэ", - каже 30 лiтнiй Кiборг. - Не вимагаю вiд людей нiчого, просто не ображайте нас. Не треба жалiти, а - розумiти. Коли не виходить, то не заважати хоча б. Менi,  наприклад, не зрозумiлi вчинки того 40 лiтнього дядечка, який до сьогоднi не знаэ, що в його краi'нi робиться. Я ж йому не заважаю - не знати! Я хiба наштовхну вчинками його дiтей на запитання, - пiсумовуэ воi'н.

"Тiльки троэ мали право туди пiдходити", - наголосив Кiборг.
-Чудовi, дорогi вишиванки - радуюють око. Виникаэ бажання того "мудака", за 5000 тисяч гривень, примусити з'i'сти i'i'. Невже вiн не бачить, що монумент розвалюэться, що обрiс чагарником, може думаэ що, контраст не вiдчутний. Нiчого не змiнюэться, лише нище опускаються очi. З багатотисячного району десяток людей прийшло вшанувати пам'ять героi'в, решта за столом кричать: "за Незалежнiсть! Будьмо!", - наголошуэ Тео. - Не мiг зрозумiти де подiлись люди у комуфляжi? Що для них таке Незалежнiсть? На мою думку, в нашому районi лише троэ мають право пiдходити до монументу "Загиблим героям" - це 25 лiтня дiвчина в комуфляжi, кадровий офiцер, волонтер Вiтя Америк.  Вiтя не не приховуэ того, що в БУ-тапках ходить, каже - духом багатий. Не потрiбнi йому святкування i концерти, розумiння - потрiбне.


"В день Незалежностi, мене  питають коли назад. В день Непотрiбностi мало хто згадаэ про Iлловайськ, минув лише рiк, а що буде через 10? I чи варто i'хати туди, куди вiдправляють тi, що у вишиванках?"
- Мiсцева адмiнiстрацiя всiх незадоволених в камуфляжi охоче "пакуэ" спиртним. Сподiваюсь, i'м i сп'янiлим не забракне сил робити свою справу, а не на користь стакану. Коли i поi'ду то мене не рознесе "Градом", бо кому тодi вони в очi дивитися будуть, - каже Кiборг Тео.
Нагадаэмо Кiборг Тео, доброволець, що боронив кордони нашоi' держави осiнь 2014, зима 2015.
В день Незалежностi згадаймо зимовi подii' вiйни на територii' Донецькоi' областi. Вклонiмося низько тим, хто тримав i тримаэ наше небо.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації